Letselschade Nieuws

Meeste claims na verkeersongeval in Brabant

Geschreven op 29 december 2015Meeste claims na verkeersongeval in Brabant

Uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat inwoners van de provincie Brabant de meeste claims indienen na een verkeersongeval. Per duizend inwoners claimden 33,9 personen in 2014 een schadevergoeding nadat zij betrokken raakten bij een aanrijding. Limburg volgt op een korte afstand met 32,7 claims per duizend inwoners. Wat erg opvalt is dat de meest noordelijke provincies van Nederland, Friesland, Groningen en Drenthe, over de beste cijfers beschikken met respectievelijk 22,5, 20,3 en 21,9 claims per duizend inwoners. Over het geheel bekeken, werden er in totaal in 2014 minder claims ingediend na een verkeersongeval dan in 2013. Waar er in 2013 nog 483.000 claims werden ingediend, is dit aantal in 2014 gedaald tot 462.000 claims.

Meer aanrijdingen met fietsers en voetgangers

Hoewel het totaal aantal verkeersongevallen daalde, steeg juist het aantal ongevallen met fietsers en voetgangers. In 2010 raakten 9.700 fietsers en voetgangers betrokken bij een aanrijding, in 2014 is dat aantal opgelopen naar 10.400. Voornamelijk in de periodes na schoolvakanties raken fietsers betrokken bij verkeersongelukken. Door middel van veiligheidscampagnes moet er meer aandacht worden gecreëerd voor de veiligheid van deze kwetsbare verkeersdeelnemers.

Laaghangende zon

Een andere oorzaak van stijging in het aantal verkeersongevallen is de laaghangende zon tijdens de spits. Bij een laaghangende zon vinden er namelijk 20% meer ongevallen plaats dan op een gemiddelde dag. Dit zijn grotendeels ongevallen waarbij alleen auto’s betrokken zijn. Daarnaast valt op dat er op vrijdagen de meeste ongelukken plaatsvinden en op zondagen juist de minste ongelukken.

Zuid-Holland grootste daler

Van alle provincies wist Zuid-Holland de grootste daling in het aantal claims na verkeersongevallen te realiseren. In 2014 claimden 27,4 personen per duizend inwoners een schadevergoeding. Dit aantal ligt 8,1% lager dan het aantal claims per duizend inwoners van 2013. Als tweede in dit ‘klassement’ eindigde de provincie Zeeland met een daling van 7,1% ten opzichte van vorig jaar.

Schade claimen na verkeersongeval

Bij een verkeersongeval wordt er nogal eens naast materiële schade ook letsel opgelopen. Als slachtoffer van een verkeersongeval heeft u recht op een volledige vergoeding van uw letselschade. De hulp die u ontvangt bij het claimen van de schade, wordt eveneens vergoed. Zodoende kunnen wij u gratis hulp bieden! Zelfs wanneer het niet lukt om een schadevergoeding te claimen, blijft onze hulp voor u gratis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies! Vul ons contactformulier in of bel ons via het telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief