Letselschade Nieuws

Meer verkeersongelukken door Pokémon Go

Geschreven op 21 juli 2016

De nieuwe app Pokémon Go is een regelrechte hype! Van jong tot oud, overal op straat zien we fanatieke Pokémon-vangers. Nog nooit was een app zó populair. Het spel is bedacht om kinderen (en volwassenen) meer te laten bewegen. Hoewel deze missie duidelijk is geslaagd, zorgt het spel ook voor gevaar. Vooral in het verkeer worden er veel problemen veroorzaakt door de app. Spelers van het spel letten niet of nauwelijks op hun omgeving, met als gevolg dat er meer verkeersongelukken door Pokémon Go gebeuren. Toch blijven de ijverige Pokémon liefhebbers onverminderd enthousiast over het spel.

Gevaarlijke situaties door Pokémon Go

Op de fiets, al lopend en zelfs achter het stuur wordt het populaire spel gespeeld. De zogenaamde Pokémon trainers staren zich blind op het beeldscherm van hun smartphone, want het vinden van bijzondere Pokémon is een ware zoektocht! De onoplettendheid van de spelers levert soms levensgevaarlijke situaties op. De virtuele beestjes kunnen namelijk overal opduiken. Mensen steken zomaar de weg over om een zeldzame Pokémon te vangen en zelfs langs spoorwegen wordt er naar Pokémons gezocht. Verschillende instanties hebben Niantic, de maker van het spel, verzocht om de Pokémons, Pokéstops en Gyms op bepaalde (gevaarlijke) locaties te verwijderen. Gevaarlijke situaties door Pokémon Go worden hierdoor verminderd, maar het belangrijkste is natuurlijk dat Pokémon spelers zelf verantwoordelijk blijven omgaan met het spel!

Meer verkeersdoden door Pokémon Go

Elk jaar gebeuren er talloze ongelukken in het verkeer waarbij tientallen mensen om het leven komen door het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Wanneer er niet verantwoordelijk wordt omgegaan met het spel, worden er meer verkeersdoden door Pokémon Go verwacht. Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid en roept daarom mensen op om zelf goed op hun omgeving te blijven letten. Want hoewel Pokémon spelers zelf het slachtoffer kunnen worden van het spel, kan er door het roekeloze gedrag ook letselschade worden aangebracht bij anderen! Sinds de app in Nederland officieel te downloaden is, spelen inmiddels zo’n één miljoen Nederlanders het spel. Dus alle Pokémon spelers: let op je eigen veiligheid, maar ook op de veiligheid van anderen!

« Terug naar het nieuwsarchief