Letselschade Nieuws

Meer smartengeld na geweld

Geschreven op 17 april 2013Meer smartengeld na geweld | Hoogte smartengeld | Letselschade Test

Vorig jaar is er door het Schadefonds Geweldsmisdrijven maar liefst 14 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van geweld in ons land. Gemiddeld gezien werd er €2.749,- uitgekeerd aan de slachtoffers, een bedrag dat hoger is dan voorgaande jaren. Verklaringen voor deze trend zijn dat de maximumbedragen met 10% verhoogd zijn en nabestaanden sinds 1 januari 2012 sneller een vergoeding uitgekeerd krijgen. Het gaat hier dan niet enkel om smartengeld, maar ook om bijvoorbeeld vergoedingen voor psychologische hulp.

Mishandeling grootste oorzaak stijging smartengeld

Als er dieper wordt ingegaan op de precieze aard van de nieuw binnengekomen aanvragen, dan blijkt mishandeling duidelijk een van de meest voorkomende aanleidingen van letselschade. In totaal vloeit 30,7% van de letselschadevergoedingen voort uit geweld en mishandeling, gevolgd door 19,4% van de letselschadevergoedingen die voortvloeien uit diefstallen met geweldpleging. Het totaal aantal nieuwe aanvragen tot vergoeding van letsel is in 2012, met 7.109 gevallen, lager dan in de drie voorgaande jaren. Een positieve trend!

Bent u zelf of iemand in uw omgeving slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf? Doe onze Letselschade Test en weet direct of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding! Tevens hebben wij een Letselschade Bedrag test ontwikkelt waarin u eenvoudig kunt de hoogte van uw smartengeld kunt berekenen. Voor gratis en vrijblijvend persoonlijk advies kunt het in contact komen door het contactformulier in te vullen.

« Terug naar het nieuwsarchief