Letselschade Nieuws

Meer letselschade in verkeer

Geschreven op 12 februari 2013Meer letselschade in verkeer | Auto ongeval | Letselschade Test

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) voert ieder jaar een onderzoek uit naar de verkeersveiligheid in Nederland – de zogenaamde Monitor Verkeersveiligheid. Uit de Monitor Verkeersveiligheid 2012, welke de verkeerscijfers bekijkt over 2011, blijkt dat er in 2011 meer verkeersongevallen met letselschade als gevolg zijn geweest. Ondanks dat Nederland bekend staat als één van de veiligste landen van Europa op het gebied van verkeer, lijkt de verkeersveiligheid achteruit te gaan de laatste jaren.

Meer ernstig letsel

De uitspraken van het SWOV komen voort uit een aantal belangrijke conclusies welke worden vermeld in het onderzoek. Zo overleden in totaal 477 mannen en 184 vrouwen door toedoen van een verkeersongeval in 2011. Voor het eerst is vele jaren betreft het een stijging van verkeersdoden. Ook het aantal letselschade slachtoffers met ernstig letsel, opgelopen door ongevallen in het verkeer, is opgelopen. Nederland blijkt beduidend minder goed te scoren op een groot aantal verkeersveiligheidsgegevens. Er is echter nog niet bekend waar de toename van de letselschade in het verkeer aan te wijten is. Dit zal moeten blijken uit een vervolgonderzoek.

Slachtoffer van een verkeersongeval en hierbij letselschade opgelopen? Dan is de kans groot dat u ook (deels) arbeidsongeschikt bent geraakt. Door uw zaak te laten onderzoeken door een letselschadebureau als Letselschade Test komt u te weten of u een letselschade claim in kunt dienen. Middels een letselschade claim kunt u een behoorlijke letselschadevergoeding in de vorm van smartengeld verkrijgen.

« Terug naar het nieuwsarchief