Letselschade Nieuws

Loom bandjes gevaarlijker dan gedacht

Geschreven op 14 juli 2014Loom bandjes gevaarlijker dan gedacht | Letselschade Test

De onlangs populair geworden loom bandjes kunnen op verschillende manieren letselschade veroorzaken. In Groot-Brittannië is een 7-jarig jongetje blind geworden na een ongeluk bij het maken van de armbandjes. Bij het ongeluk schoot een van de elastiekjes los zijn oog in. Nu het jongetje aan zijn oog geopereerd is, is nog steeds niet duidelijk of zijn zicht ooit terug zal komen. Ook kunnen de elastiekjes afknelling van de polsen en verstikking veroorzaken. De specialisten van Letselschade Test geven advies wanneer letsel veroorzaakt wordt door onveilig speelgoed.

Loom bandjes maken

Het is een hype: het maken van loom bandjes. Door gekleurde elastiekjes, de zogenaamde loom bands, aan elkaar te knopen ontstaat een armbandje of ring. Soms worden er te weinig elastiekjes gebruikt, waardoor het de pols of de vinger af kan knellen. Vooral als de sieraden lang gedragen worden, kan het bloed niet goed stromen, worden de vingers blauw en bestaat uiteindelijk de kans dat de vingers afsterven.

Veiligheid speelgoed

De veiligheid van speelgoed wordt van tevoren gemeten. Ook wordt het op de verpakking vermeld als het speelgoed niet geschikt is voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Bij loom bandjes wordt er op de verpakking gemeld dat het niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar, omdat de elastiekjes klein genoeg zijn om in te slikken. Bij het kopen van speelgoed is het belangrijk goed op te letten, niet al het speelgoed is voldoende getest.

Hulp bij letselschade

Heeft u of uw kind letselschade opgelopen door onveilig speelgoed? De letselschade specialisten van Letselschade Test kunnen met u eventuele vervolgstappen bespreken en u bijstaan in het proces. Dit letselschade advies is altijd gratis en vrijblijvend. U kunt ons benaderen door middel van ons online contactformulier of door te bellen naar telefoonnummer +31 (0)85 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief