Letselschadevergoeding na kattenbeet | Letselschade Test

Letselschadevergoeding na kattenbeet

Geschreven op 1 augustus 2019

Het is een situatie die niet vaak voorkomt, maar recent is er € 20.000 uitgekeerd aan een vrouw die gebeten was door de kat van haar buurvrouw. Hoewel het slechts een klein wondje betrof, had de beet uiteindelijk grote gevolgen voor de vrouw. Door een ontsteking kan zij de betreffende vinger namelijk niet meer goed gebruiken en is zij voor 3% invalide verklaard. Voor de vrouw reden genoeg om met de hulp van haar belangenbehartiger een letselschadeclaim bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de buurvrouw neer te leggen.

Letselschade door kat zeldzaam

Letselschadebureaus krijgen niet vaak te maken met letselschadezaken waarin katten de hoofdrol spelen. Wanneer het wel om een kat gaat, dan is het vaak een fietser of scooterrijder die na een aanrijding met een kat lelijk ten val is gekomen. Hondenbeten komen daarentegen wel regelmatig voor. Omdat een hond over het algemeen een stuk harder kan bijten dan een kat, zijn de gevolgen op dat moment vaak ernstiger. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan spier- en peesschade.

Zaak pas na jaren geregeld

De zaak over de kattenbeet is pas jaren na de betreffende gebeurtenis geregeld. In eerste instantie wilde de aansprakelijkheidsverzekeraar de zaak namelijk afdoen met een bedrag van € 2.500, maar hier is de vrouw niet mee akkoord gegaan. Na langdurige onderhandelingen heeft zijn nu een bedrag toegekend gekregen dat maar liefst acht keer zo hoog ligt. Hierbij is de helft van het bedrag bedoeld voor het verlies aan levensvreugde wat de vrouw ervaart omdat zij haar vinger niet goed meer kan gebruiken. Dit deel van de schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd.

Test uw letselschadezaak online

Bent u zelf betrokken geraakt bij een ongeval en heeft u daarom buiten uw schuld om letselschade opgelopen? Dan is de kans dat u in aanmerking komt voor een vergoeding. Wilt u hier meer over weten? Dan kunt u onze gratis en vrijblijvende online test doen. Binnen enkele minuten heeft u dan uitsluitsel over de haalbaarheid van uw zaak. Onze juridische specialisten kunnen u vervolgens gratis helpen bij het claimen van uw letselschade.

« Terug naar het nieuwsarchief