Letselschadevergoeding door voedselvergiftiging | Letselschade Test

Letselschadevergoeding door voedselvergiftiging

Geschreven op 26 september 2022

Velen hebben het weleens meegemaakt, na een gezellige avond uit eten met familie of vrienden erachter komen dat u voedselvergiftiging heeft opgelopen. Enorm vervelend natuurlijk, vooral als u hierdoor een periode thuis moet herstellen. U loopt zowel tijd als geld mis tijdens deze periode, en dat doordat een restaurant u bedorven of verkeerd eten heeft voorgeschoteld. Wie is in dit geval aansprakelijk, en is het hiervoor mogelijk een schadevergoeding te ontvangen?

Schadevergoeding restaurant

Om een restaurant aansprakelijk te kunnen stellen is het van belang dat u zeker bent dat het eten van dit specifieke restaurant de oorzaak is van uw letsel. Wanneer het namelijk blijkt dat het restaurant niet de oorzaak was, wordt er gesproken van laster en moet u mogelijk zelf een schadevergoeding betalen. Laat daarom ook altijd het restaurant zelf weten dat u ziek bent geworden van het eten, vaak wordt hier serieus op gereageerd en is er onderling wat te regelen.

NVWA

Als dit geen vruchten afwerpt, kan er zwaarder geschut worden ingeschakeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, oftewel NVWA, kan namelijk een onderzoek starten bij het restaurant. Dit kan alleen wanneer u genoeg bewijs aanlevert om de NVWA een reden te geven het onderzoek te starten. Er worden dan direct op locatie monsters genomen welke worden onderzocht. Wanneer hieruit blijkt dat het restaurant daadwerkelijk de boosdoener is in uw zaak, is het mogelijk ze aansprakelijk te stellen voor een letselschadevergoeding.

Letselschade voor voedselvergiftiging

De schadevergoeding die u kan claimen, kan verschillende zaken betreffen. Het hangt namelijk af van de mate waarin u letselschade heeft opgelopen. Zo kunnen alle medische kosten worden vergoed, die door uw zorgverzekering niet worden vergoed. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook medicijnen waarover u een eigen bijdrage moet betalen. Het is ook mogelijk dat u een periode te ziek bent geweest en hierdoor hulp in huis nodig had, ook dit kan worden vergoed. De verloren tijd in deze periode, zoals een absentie op uw werk of een studieachterstand door de opgelopen ziekte, zijn mogelijk zelfs de grootste kostenposten. Tijd is namelijk niet meer terug te krijgen!

Letselschadevergoeding voor voedselvergiftiging claimen

Bent u slachtoffer geworden van voedselvergiftiging en wilt u hiervoor een schadevergoeding claimen? Doe dan de test om een schatting te ontvangen van de letselschadeclaim, of neem vrijblijvend contact op met een van onze letselschadespecialisten.

« Terug naar het nieuwsarchief