Letselschade Nieuws

Letselschade wordt vaker geclaimd

Geschreven op 1 juni 2016Letselschade wordt vaker geclaimd | De Letselschade Test

Sinds de weg naar de rechter vijf jaar geleden voor slachtoffers van verkeersongevallen makkelijker is geworden, wordt er beduidend vaker letselschade geclaimd. Vijf jaar geleden zijn de mogelijkheden om te procederen over de hoogte van de schadevergoeding vergroot. Het grootste verschil zit hem in het feit dat slachtoffers voorheen zelf de letselschade advocaat of -jurist moesten bekostigen, terwijl dit nu eveneens kan worden verhaald op de aansprakelijke partij. Dit zorgt ervoor dat het voor slachtoffers van verkeersongevallen ook interessant wordt om een letselschade claim te starten voor letsel dat klein van aard is. Tot vijf jaar geleden was dit niet het geval, omdat de kosten voor de hulp bij het claimen hoger uitvielen dan de schadevergoeding.

Verliesgevende autoverzekeringen

Afgelopen jaar waren verzekeraars 1,2 miljard euro kwijt aan letselschade in het verkeer. Autoverzekeringen zijn al een aantal jaar verliesgevend voor verzekeraars. De effecten van de wijziging in de wet zijn dan ook duidelijk zichtbaar, aangezien het aantal verkeersongevallen daalt, maar het aantal letselschade claims fors stijgt. De kosten voor de letselschade advocaten en bemiddelaars neemt snel toe voor de verzekeraars.

Door de toename van het aantal claims, komt het verlies voor verzekeraars uit op maar liefst 430 miljoen euro. Wanneer het verlies niet beperkt kan worden door de verzekeraars, zullen de premies voor automobilisten zeer waarschijnlijk worden verhoogd.

Letselschade bemiddeling bij claim

Naast dat de kosten voor juridische hulp bij letselschade worden vergoed, wordt letselschadebemiddeling ook steeds populairder. Betrokkenen bij verkeersongevallen zijn steeds vaker op de hoogte van hun rechten als slachtoffer. Zo zijn zij vaak op de hoogte van het feit dat zij de gevolgen, die zij ondervinden na het verkeersongeluk, kunnen verhalen op de aansprakelijke partij.

Mocht u willen weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding, dan kunt u gratis en vrijblijvend testen of u recht heeft op een vergoeding na een verkeersongeval. Tevens kunt kunt u in de opvolgende test erachter komen hoe hoog de vergoeding ongeveer kan zijn!

« Terug naar het nieuwsarchief