Letselschade tijdens de jaarwisseling | Letselschade Test

Letselschade tijdens de jaarwisseling

Geschreven op 2 januari 2018

Het nieuwe jaar is begonnen, dus is het tijd om de balans op te maken van het aantal incidenten met letsel dat tijdens de jaarwisseling heeft plaatsgevonden. Volgens de diverse veiligheidsdiensten waren er dit jaar minder incidenten dan tijdens de jaarwisseling van 2016. Toch waren er nog een aantal ongelukken met zwaar vuurwerk en werden er politieagenten aangevallen door agressieve feestvierders.

Schade en letsel in Etten-Leur en Eindhoven

Zowel inwoners van Etten-Leur als inwoners van Eindhoven hebben te maken gekregen met schade ten gevolge van zwaar vuurwerk. In Etten-Leur werden maar liefst zes woningen beschadigd bij een ontploffing. Ook raakten hier drie mensen gewond. In Eindhoven raakten drie woningen beschadigd bij een explosie van zwaar vuurwerk, een bewoonster en haar zoon liepen bovendien letsel op.

Lichamelijk letsel na afsteken vuurwerk

In Amsterdam raakten drie tieners gewond na het afsteken van een hoeveelheid samengebonden vuurwerk. Bij dit incident raakte een jongen van 14 zijn hand kwijt, terwijl zijn twee vrienden letsel in hun gezicht opliepen. In het specialistische oogziekenhuis in Rotterdam werden daarnaast acht mensen behandeld die oogletsel opliepen als gevolg van vuurwerk. Zes van deze mensen zullen met blijvend oogletsel moeten leren leven.

Letsel als gevolg van andere incidenten

Hoewel men bij de jaarwisseling altijd als eerst denkt aan letselschade ten gevolge van het afsteken van vuurwerk, waren er ook dit jaar weer een aantal andere incidenten waarbij mensen letsel opliepen. Zo werd een vrouw uit Oss aangereden door een bestelbus terwijl zij vuurwerkresten aan het opruimen was. De bestuurder van de bestelbus reed bovendien door na het ongeluk. Daarnaast werden in Leiden en Zoetermeer agenten aangevallen door agressieve feestvierders. Eén agent raakte bij de incidenten gewond.

Claim uw letselschade met behulp van Letselschade Test

Heeft u tijdens de afgelopen jaarwisseling buiten uw schuld om letsel opgelopen? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. U kunt hierbij zowel materiële letselschade als immateriële letselschade claimen. De specialisten van Letselschade Test kunnen u tijdens het gehele traject begeleiden. Op deze manier weet u zeker dat u de maximale schadevergoeding ontvangt. Met behulp van onze test kunt u gemakkelijk nagaan hoeveel kans u maakt op een vergoeding naar aanleiding van het door u opgelopen letsel.

« Terug naar het nieuwsarchief