Letselschade Nieuws

Gevaarlijke steigers bouw

Geschreven op 27 september 2012Letselschade steigers bouw | Bedrijfsongeval | Letselschade Test

De Rijksoverheid heeft te kennen gegeven dat er te vaak onveilig wordt gewerkt met steigers, ladders en trappen. Op maar liefst 84% van alle 640 gecontroleerde kleine bouwlocaties bleek dat er een onveilige werksituatie was.

Zeker aangezien er ieder jaar 10 tot 15 ongevallen met dodelijke afloop plaatsvinden op bouwlocaties -en nog veel meer ongevallen met slechts letselschade als gevolg- is dit jaar in 265 gevallen het werk stilgelegd.

Letselschadevergoeding bij een bedrijfsongeval

De meeste ongevallen geschieden door een val vanaf een ladder of steiger. Met name rolsteigers worden vaak niet volgens de voorschriften van de fabrikant opgebouwd. In slechts enkele gevallen bleek de werknemer zelf schuldig te zijn.

Van de 71 boetes die door de Inspectie SZW zijn opgelegd waren er maar 3 voor werknemers die niet op een veilige manier werkten, terwijl de werkgever wel had gezorgd voor een veilige werkplek.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen tijdens een bedrijfsongeval, en uw werkgever niet voor een veilige werksituatie heeft gezorgd, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Om de letselschadevergoeding te krijgen waar u recht op heeft is het verstandig u bij te laten staan door een letselschadespecialist. Neem contact op met Letselschade Test voor persoonlijk advies (gratis en vrijblijvend) of maak gebruik van onze online tool om zelf te berekenen of u in aanmerking komt en zelfs de hoogte van uw letselschadevergoeding.

« Terug naar het nieuwsarchief