Letselschade Nieuws

Letselschade Oud en Nieuw

Geschreven op 7 januari 2013Letselschade Oud en Nieuw | Letselschade advies | Letselschade Test

In de jaarlijkse rondgang van de NOS is gebleken dat het aantal letselschade slachtoffers door vuurwerk, gedurende de jaarwisseling, is toegenomen. Naar verluid waren er op 82 van de 98 spoedeisende hulpafdelingen die wij in Nederland kennen 637 slachtoffers met vuurwerkletsel binnengekomen. Een jaar eerder waren dit nog 576 slachtoffers over alle 98 afdelingen. Vermoed wordt dat de stijgende lijn in het aantal slachtoffers niet enkel voortkomt uit de weersomstandigheden, maar eveneens door de toename in het gebruik van illegaal vuurwerk.

Letsel door derden

Zoals wij afgelopen week reeds hebben vermeld was er sprake van een aanzienlijk aantal slachtoffers dat oogletsel opliep. Ook waren er veel mensen die na de jaarwisseling een vinger of zelfs gehele hand moesten missen. Te snel ontploffend vuurwerk bleek een veelgenoemde oorzaak van het opgelopen letsel. Bij haast alle ongevallen bleek niet-Nederlands vuurwerk te zijn afgestoken. 30% van de letselschade slachtoffers liep letsel op door toedoen van derden.

Wanneer u door toedoen van een derde letselschade oploopt kunt u hiervoor een letselschade claim indienen. Door middel van onze korte online Letselschade Test komt u binnen één minuut te weten of u in aanmerking komt en tevens is er een Letselschade Bedrag Test waarin u de hoogte van uw mogelijke letselschadevergoeding te weten komt. Voor persoonlijk advies kunt u geheel vrijblijvend en gratis contact opnemen.

« Terug naar het nieuwsarchief