Letselschade Nieuws

Promoten van Mediation

Geschreven op 16 juli 2012Promoten van Mediation | Letselschade claim | Letselschade Test

Verzekeraars gaan Mediation promoten om (te) lang lopende letselschadevergoeding procedures te voorkomen. Als onderzoek en overleg na drie jaar nog niet is afgerond wordt op verzoek van de partij die de letselschade claim heeft ingediend een mediator ingeschakeld. Tevens wordt er vaak door mensen een second opinion ingediend. De afwikkeling van letselschade duurt vaak (te) lang. Echter zijn er letselschade zaken waar door de complexiteit en zorgvuldigheid om een lange looptijd wordt gevraagd.

Mediation kan looptijd verkorten

Als herstel lang op zich laat wachten en/of een ongeval ernstige en blijvende gevolgen heeft voor de toekomst van werk is dat ook begrijpelijk. Maar dit is lang niet altijd het geval. Mediation en/of een second opinion is dan een goed instrument om helderheid te verschaffen en ook een einde te maken aan vermijdbare belasting met (nog) meer vragen en een voortkabbelend overleg.

Ook voor een second opinion kunt u bij Letselschade Test terecht. Schroom niet om contact op te nemen wanneer uw letselschade zaak vast zit of te veel tijd in beslag neemt!

« Terug naar het nieuwsarchief