Letselschade Nieuws

Letselschade bij fietsers

Geschreven op 31 oktober 2012Letselschade Fietsers | Verkeersongeval | Letselschade test

Het aantal ongevallen met fietsers is in het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen, dit terwijl het aantal ongevallen met andere vervoersmiddelen juist zijn afgenomen. De Fietsersbond en Stichting VeiligheidNL slaan dan ook alarm. Met name ouderen en vaders en moeders met kleine kinderen blijken grote brokkenpiloten te zijn. Volgens de Fietsersbond zijn vooral de verschillende snelheden waarmee op het fietspad wordt gereden een toenemend probleem. Fietsers zouden dan ook vaak schrikken van racefietsers en opgevoerde scooters; met alle ongelukken van dien.

350.000 letselschade slachtoffers

Tevens laat vaak de kwaliteit en de staat van jasbeschermers en bagagedragers te wensen over. Jaarlijks geraken 4.000 paar kindervoetjes tussen de fietsspaken en vallen scholieren door toedoen van te zware schooltassen op ondeugdelijke bagagedragers. Het gevolg van al deze fietsongelukken: niet minder dan 350.000 fietsers per jaar met letselschade. Het aantal ongevallen met dodelijke afloop is zelfs opgelopen naar 200 per jaar.

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval terwijl u aan het fietsen was? Dan is de kans zéér groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Door de beschermde status als fietser heeft u zelfs wanneer u (deels) schuld heeft aan het veroorzaken van een ongeval recht op een letselschadevergoeding. Laat u dus altijd assisteren door een letselschadespecialist als Letselschade Test. Neem nu contact op voor gratis en vrijblijvend advies!

« Terug naar het nieuwsarchief