Letselschade Nieuws

Letselschade door onverzekerde of doorgereden dader

Geschreven op 16 juni 2015Letselschade door onverzekerde of doorgereden dader | Letselschade Test

Wanneer u letselschade in het verkeer heeft opgelopen door iemand anders, dan is dat al vervelend genoeg. Als dan ook nog is blijkt dat de veroorzaker van het verkeersongeval niet is verzekerd of is doorgereden na het ongeval, wordt dit vervelende gevoel nog vele malen erger. In veel gevallen zal het ongeval een behoorlijke impact op uw leven hebben. Gelukkig voor u is het claimen van letselschade bij een verkeersongeval zonder aansprakelijke partij niet onmogelijk dankzij het Waarborgfonds Motorverkeer. Het inschakelen van een letselschadebureau zorgt ervoor dat u zich zo veel mogelijk kan richten op herstellen van uw letsel. Daarbij is de hulp van alle letselschadebureaus die bij ons zijn aangesloten in uw geval altijd gratis!

Het verhalen van uw letselschade

Het verhalen van letselschade na een verkeersongeval kan op zichzelf al een ingewikkelde procedure zijn. Het ontbreken van een dader of een verzekering maakt dit proces nog veel ingewikkelder. Gelukkig bestaat er in Nederland het Waarborgfonds Motorverkeer. Wanneer er geen aansprakelijke partij is bij een verkeersongeval, zal het Waarborgfonds Motorverkeer de rol van aansprakelijke partij op zich nemen. Zo hoeft er in Nederland niemand op te draaien voor hun eigen letselschade.

Aanspraak maken op Waarborgfonds Motorverkeer

Het claimen van letselschade bij het Waarborgfonds Motorverkeer is een ingewikkeld proces, daarom raden wij u aan om de hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. De kosten hiervoor zullen ook worden vergoed door het fonds, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over de te maken kosten. Om aanspraak te maken op vergoeding van uw letselschade door het Waarborgfonds Motorverkeer, dient er aan tenminste één van de volgende voorwaarden te worden voldaan:

  • De identiteit van de veroorzaker van het verkeersongeval kunt u niet achterhalen doordat deze persoon is doorgereden;
  • U heeft letselschade opgelopen en de veroorzaker reed in een onverzekerd voertuig;
  • U heeft letselschade opgelopen door iemand die in een gestolen voertuig reed en zich hiervan bewust was;
  • De veroorzaker van het verkeersongeval is verzekerd bij een inmiddels failliete verzekeraar;
  • De veroorzaker van het ongeval is uit principe niet verzekerd en weigert de door hem veroorzaakte letselschade te vergoeden.

Schakel hulp in bij letselschade!

Wij kunnen u adviseren om bij letselschade zo snel mogelijk een letselschadebureau in te schakelen. Dit voorkomt niet alleen dat u geen genoegen hoeft te nemen met een te lage schadevergoeding, maar de specialisten zullen u ook uitstekend begeleiden en zoveel mogelijk zorgen bij u wegnemen. Alle bij Letselschade Test aangesloten bureau’s zijn in uw geval ook nog eens gratis en komen, indien gewenst, bij u thuis op bezoek. Om contact op te nemen met ons kunt u ons online contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief