Letselschade door hitte | Letselschade Test

Letselschade door de hitte

Geschreven op 26 augustus 2022

Langdurige hitte kan voor een groot aantal problemen zorgen, niet alleen voor de natuur, maar ook voor uzelf. Veel werkgevers zijn hier al van op de hoogte en hebben de nodige maatregelen genomen om de hoge temperatuur te bestrijden. Helaas komt het toch nog voor dat er omstandigheden zijn op werkplekken waar arbotechnisch de haren van omhoog gaan staan. Bij een temperatuur boven de 26 graden Celsius is er namelijk sprake van extra lichamelijke inspanning, hierbij moeten er gepaste maatregelen getroffen worden.

Hitte op het werk

De ideale temperatuur in de zomer ligt tussen de 23 en 26 graden, welgezegd bij een kantoorbaan. Een kantoor waar licht fysiek werk wordt verricht, mag in ieder geval niet warmer zijn dan 28 graden. Bij zeer inspannend werk wordt er aangegeven dat de temperatuur maximaal 25 graden mag zijn, mits er een voelbare luchtstroom aanwezig is. Wanneer ook dit niet het geval is, mag het niet warmer zijn dan 23 graden. Uiteraard gelden deze regels niet voor werk buiten.

Wanneer de regels niet worden nageleefd, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan waarbij werknemers letsel op kunnen lopen. Zo is het een stuk lastiger om de concentratie langdurig vast te houden. Wanneer er wordt gewerkt met bijvoorbeeld machines is er optimale concentratie vereist, de temperatuur op de werkplek mag dit uiteraard niet in de weg zitten.

Hitte in het verkeer

Logischerwijs brengt de hitte ook gevolgen met zich mee in het verkeer. Door de hitte slapen veel mensen slechter ’s nachts, waardoor ze minder uitgerust het verkeer betreden. Ook kan het voorkomen dat mensen onwel worden wanneer ze langdurig in een hete auto zitten, vooral wanneer de auto een donkere lak heeft. Deze worden namelijk tot wel 10 graden warmer dan een witte auto. Hier dient dus rekening mee te worden gehouden door onder andere genoeg te drinken en minder lange aaneengesloten stukken te rijden.

Slachtoffer letselschade door hitte

Heeft u toch letsel opgelopen door de hitte op uw werkplek? Of bent u in een verkeersslachtoffer van een ongeval waarbij de hitte een factor was? Doe dan onze letselschade test om te zien wat uw kansen zijn op een schadevergoeding. Het is ook altijd mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen via onze contactpagina.

« Terug naar het nieuwsarchief