Letselschade bij bedrijfsongevallen | Letselschade Test

Letselschade door bedrijfsongevallen

Geschreven op 13 maart 2018

Verschillende recente bedrijfsongevallen maken kenbaar dat de kans op letselschade op het werk nog altijd hoog is. Vooral de spreiding in sectoren geeft aan dat er binnen iedere branche een ongeluk in een klein hoekje zit. Wel zijn er enkele type bedrijfsongevallen die vaker voorkomen dan andere. Hierbij een greep uit de recente lijst van bedrijfsongevallen met letselschade.

Bedrijfsongevallen met chemische stoffen

Bij een geurstoffenfabrikant in Tilburg is een medewerker in aanraking gekomen met chemische stoffen door een lekkend vat. In een ambulance werd hij behandeld aan zijn verwondingen. De man is er relatief gezien goed vanaf gekomen dankzij de hulpverleners en de snelle reactie van collega’s. De brandweer heeft nog metingen verricht, waarvan de uitkomst nog niet bekend is.

Incidenten op de bouwplaats

De bouwplaats is een plek waar procentueel gezien misschien wel de meeste bedrijfsongevallen plaatsvinden, vaak ook met bijkomende letselschade. Dit kan onder andere komen door onveilig werken, zoals onveilige rolsteigers, te zwaar tillen of blootstelling aan schadelijke stoffen. Zo is er onlangs op het project Leidsche Rijn Centrum in Utrecht door de Inspectie SZW een tal van overtredingen geconstateerd. Op een aantal plekken dreigde zelfs valgevaar. Wellicht niet geheel onverwacht is hier eerder dit jaar dan ook een bouwvakker zwaargewond geraakt.

Op een bouwplaats in Meerkerk is eveneens een man van grote hoogte naar beneden gevallen. De man raakte hierbij gewond, maar is aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd.

Ook diverse andere incidenten vonden recent plaats op bouwplaatsen in Nederland. In Hendrik-Ido-Ambacht overleed een 55-jarige Lissenaar, omdat hij onder een aanhanger terechtkwam. Er loopt een onderzoek door de Arbeidsinspectie en verkeersspecialisten.

Letsel als gevolg van andere incidenten

Ongeacht uw functie, een ongeval als gevolg van of tijdens het werk kan altijd plaatsvinden. Zo vond in Tubbergen een bedrijfsongeval plaats waarbij de hand van een man bekneld raakte in de lier van een vrachtwagen. In Blerick werd een traumahelikopter opgeroepen voor een onwel geworden medewerker bij een logistiek bedrijf.

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval

De recente gebeurtenissen laten zien dat er nog altijd te veel bedrijfsongevallen plaatsvinden in Nederland. Veel van deze ongevallen hadden voorkomen kunnen worden als er voldoende aandacht wordt besteed aan veiligheid en bewustwording. De gevolgen van een dergelijk ongeval kunnen verstrekkend zijn voor de betrokkenen.

Bij letselschade kunt u het beste direct een letselschadespecialist inschakelen. Onze medewerkers kunnen u altijd van een passend advies voorzien. En mocht u zich laten vertegenwoordigen door ons bureau, dan bent u verzekerd van kosteloze juridische hulp. Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor via het contactformulier of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief