Letselschade Nieuws

Letselschade claim Diane-35

Geschreven op 7 maart 2013Letselschade claim Diane-35 | Letselschade expert | Letselschade Test

Bij Lareb, het kenniscentrum voor veiligheid van geneesmiddelen, zijn op het moment van schrijven in totaal 15 meldingen gemeld van vrouwen die zouden zijn overleden door het gebruik van het medicijn Diane-35. Vanuit de nabestaanden wordt er in samenwerking met een letselschade advocaat gewerkt aan het doen van een letselschade claim bij fabrikant Bayer. Het medicijn is met name in opspraak geraakt omdat het een twee keer zo groot risico blijkt te geven op longembolie en trombose in vergelijking tot andere anticonceptiemiddelen.

Diane-35 nog niet verboden

In Nederland lijkt er echter nog geen absolute consensus bereikt over al dan niet verbieden van het medicijn. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft zich al wel uitgesproken en raadt aan het medicijn zoveel mogelijk links te laten liggen. Met name de 160.000 vrouwen in Nederland die het medicijn gebruiken als anticonceptie wordt dit aangeraden. Het instituut is verder van mening dat huisartsen het medicijn overigens nog wel steeds mogen uitschrijven tegen ernstige acne. Minister Schippers van Volksgezondheid wacht op haar beurt liever eerst het Europees onderzoek af naar het geneesmiddel, alvorens daadwerkelijk maatregelen genomen moeten worden. Bayer heeft zich nog niet uitgesproken over de mogelijke letselschade claim.

Heeft u zelf Diane-35 of een ander medicijn gebruikt en hierbij letselschade opgelopen door onverwachte complicaties die niet in de bijsluiter staan? Dan is de kans groot dat u uw letselschade vergoed krijgt in de vorm van een letselschadevergoeding! Neem contact op met Letselschade Test voor gratis en vrijblijvend advies!

« Terug naar het nieuwsarchief