Letselschade Nieuws

Letsel door koppen voetbal

Geschreven op 13 juni 2013Letsel door koppen voetbal | Vergoeding letsel | Letselschade Test

Een Amerikaans onderzoek heeft zeer recent inzichten gegeven in de effecten die het koppen van een voetbal kan hebben. Het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 37 amateurvoetballers, toont onder andere aan dat veelvuldig koppen veranderingen in de hersenen kan veroorzaken. Deze veranderingen zijn vergelijkbaar met die van met patiënten met een hersenschudding. Met name de snelheid van de bal, die soms wel tachtig kilometer per uur kan bereiken, maakt koppen tot een actie die tot tijdelijke letselschade of, in extreme gevallen, zelfs tot blijvend letsel kan leiden.

Geen letselschade bij amateurs

Gelukkig hoeft de gemiddelde amateurvoetballer niet te vrezen voor ernstig letsel. Immers, voetballers waarbij tekenen van hersenschade zijn aangetoond, kopten per jaar maar liefst 1.800 keer tegen een voetbal. Dit is een aantal dat de gemiddelde amateurvoetballer zeker niet haalt. Toch is een waarschuwing voor mogelijke hersenschade, al dan niet met blijvend letsel tot gevolg, dus op zijn plaats.

Bij het amateurvoetbal loopt u wel kans op slachtoffer te worden van een overtreding die in grove strijd met de spelregels. Wanneer u hierbij (ernstig) letsel oploopt heeft u recht op een letselschadevergoeding! Via de Letselschade Test weet u binnen één minuut of u recht heeft op een letselschadevergoeding en de hoogte van het letselschade bedrag. U kunt ons ook bereiken voor gratis en vrijblijvend advies !

« Terug naar het nieuwsarchief