Letselschade Nieuws

Letsel door barre arbeidsomstandigheden in Teslafabriek

Geschreven op 21 augustus 2017Letsel door barre arbeidsomstandigheden in Teslafabriek | Letselschade Test

Zoals wij al vaker schreven, is de werkgever verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkplek. Het is bijvoorbeeld bij wet geregeld dat de werkgever verantwoordelijk is als u letsel oploopt op de werkvloer, terwijl de werkgever niet alle vereiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen die nodig zijn om bedrijfsongevallen te voorkomen.

Uit verklaringen van (ex-)werknemers is onlangs gebleken dat autofabrikant Tesla het niet zo nauw neemt met het creëren van een veilige werkplek binnen haar autofabriek in Californië. Zo wordt er gerept van een veel te hoge werkdruk in combinatie met onrealistische productiedoelstellingen. In sommige gevallen heeft dit zelfs tot zwaar letsel en arbeidsongeschiktheid geleid.

Ambulance kind aan huis bij Teslafabriek

Dat het bovenstaande een structureel probleem bij Tesla is, blijkt uit gegevens van The Guardian. Uit deze gegevens blijkt onder andere dat hulpdiensten sinds 2014 enkele honderden keren moesten uitrukken voor problemen bij de fabriek van Tesla. Zo hadden medewerkers last van pijn op de borst, ademhalingsproblemen en vielen zij flauw. Maar ook voor meer acute verwondingen was regelmatig medische assistentie vereist.

Arbeidsongeschikt door hernia

De ondervraagde (ex-)werknemers spreken over een werksituatie waarbij collega’s flauwvielen, terwijl de rest van de medewerkers werd opgedragen om gewoon door te werken. Een van de automonteurs liep zelfs een dubbele nekhernia en werd arbeidsongeschikt verklaard. Hij liep zijn letsel op omdat hij continu boven zijn macht aan een lopende band moest werken.

Heeft u letselschade opgelopen op uw werkplek?

De situatie bij Tesla is een sprekend voorbeeld van een werkgever die het niet al te nauw neemt met de veiligheid van zijn werknemers. Indien u te kampen heeft met letselschade, welke is ontstaan op uw werkplek, dan is de kans groot dat uw baas verantwoordelijk is. De specialisten van Letselschade Test kunnen u in dat geval helpen om uw werkgever op een nette manier aansprakelijk te stellen. Deze hulp is voor u altijd gratis. Leg uw zaak daarom vandaag nog vrijblijvend aan ons voor.

« Terug naar het nieuwsarchief