Letselschade Nieuws

Letsel agressie op werkvloer

Geschreven op 5 oktober 2012Agressie op werkvloer | Bedrijfsongeval | Letselschade Test

Een derde van de werknemers in Nederland heeft het afgelopen jaar te maken gehad met agressie op de werkvloer, zo blijkt uit de gegevens van het CBS. Ook in 2010 bleek dit al het geval te zijn. Van alle voorvallen is 17% afkomstig van eigen collega’s of leidinggevenden. Uit eerder onderzoek is voortgekomen dat mensen die te maken hebben gehad met agressie op de werkvloer, hier erg lang hinder van kunnen ondervinden. Het komt zelfs voor dat mensen twee jaar na een geweldsituatie nog kunnen uitvallen in het arbeidsproces door ziekte of een burn-out.

Veilige werksituatie verplicht

Deze vorm van letselschade zorgt er dus niet alleen voor dat de kwaliteit van de geleverde arbeid door werknemers afneemt, maar eveneens dat werknemers gedurende een lange periode uit de roulatie kunnen zijn.

Wat veel mensen niet (of onvoldoende) weten, is dat de werkgever verplicht is het werk zo te organiseren dat dit geen gevaren met zich meebrengt voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Wanneer de werkgever verzuimt dit te doen en u te maken krijgt met geweld op het werk kunt u in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding. Voor gratis en vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met Letselschade Test. Tevens kunt u zelf binnen één minuut te weten komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding middels onze Online Test.

« Terug naar het nieuwsarchief