Let op: potentiële risico’s bij werken in de ICT | Letselschade-Test

Let op: potentiële risico’s bij werken in de ICT

Geschreven op 30 juni 2022

Er zitten potentiële risico’s vast aan werken in de ICT. Hoewel werken in de ICT niet heel gevaarlijk klinkt, kan een ICT-medewerker wel degelijk letsel oplopen tijdens werk. Medewerkers in de ICT zijn steeds crucialer geworden en er worden flinke bedragen salaris aangeboden aan medewerkers werkzaam in de ICT, maar toch is het allemaal niet zonder risico.

Drie potentiële risico’s

Er zijn namelijk drie potentiele risico’s voor medewerkers werkzaam in de ICT. De drie potentiële risico’s lichten wij u graag toe:

1. Oogproblemen

Medewerkers in de ICT zitten hele dagen naar computerschermen te kijken en dat is niet goed voor de ogen. Wanneer ogen te lang moeten focussen op een bepaalde punt en hierdoor automatisch minder gaan knipperen, raken ogen sneller door en vermoeid. Dit kan vervolgens weer leiden tot slechter zicht, hoofdpijn en algehele vermoeidheid. Deze klachten kunnen sneller terugkomen en langer blijven wanneer hier niks aan wordt gedaan. Als werkgever is het daarom belangrijk om (ICT)medewerkers te stimuleren actief bezig te zijn met de bescherming van hun ogen. Een regel die hiervoor goed toepasbaar is, is de 20-20-20 regel: elke 20 minuten voor 20 seconden lang naar een plek op 20 voet (6 meter) afstand kijken.

2. Muisarm

Een tennisarm is u wellicht wel bekend, maar een muisarm bestaat ook. Dit is een voor de hand liggend risico als medewerker in de ICT. Door als werkgever een goede ergonomische werkplek te creëren, kunnen dit soort risico’s beperkt worden. Een muisarm is namelijk een beroepsziekte waarvoor een letschadeclaim ingediend mag worden. Dit kan bijvoorbeeld bij een letselschadespecialist van Letselschade-Test.

3. Elektrocutie

ICT medewerkers zijn waarschijnlijk niet alleen werkzaam achter de computer, maar houden zich ook bezig met de reparatie van elektrische apparaten. De blootstelling aan elektriciteit ligt bij dit soort taken op de loer. Contact met elektriciteit kan zorgen voor verbranden, ademhalingsproblemen of hartritmestoornissen. Bent u slachtoffer geworden van elektrocutie tijdens het werk met letselschade als gevolg, dan kunt u ook hiervoor een letselschadespecialist inschakelen.

Letselschadejurist via Letselschade-Test

Bovenstaande risico’s kunnen leiden tot letselschade op de werkvloer. Wanneer dit gebeurt, kunnen we spreken van een bedrijfsongeval. Bij letselschade op werk is het mogelijk om door middel van een letselschadejurist een letselschadevergoeding te claimen. Neemt contact op met Letselschade-Test als u letsel heeft ondervonden als ICT medewerker!

« Terug naar het nieuwsarchief