Letselschade Nieuws

Laaghangende zon veroorzaker verkeersongevallen

Geschreven op 29 mei 2015Laaghangende zon veroorzaker verkeersongevallen | Letselschade Test

Met mooi weer in het vooruitzicht doen automobilisten er goed aan om een zonnebril in de auto te bewaren. Het gebeurt namelijk regelmatig dat een laaghangende zon voor een toename in het aantal verkeersongevallen zorgt. Dit zorgt opvolgend weer voor veel vertraging op de Nederlandse wegen. Volgens de ANWB kunnen zowel automobilisten die de laaghangende zon tegemoet rijden, als automobilisten die de zon in hun achteruitkijkspiegel hebben verblind raken. Het is daarom belangrijk om bij helder weer in combinatie met een laaghangende zon, extra goed voorbereid de weg op te gaan. Slachtoffers van een verkeersongeval lopen immers vaak letsel op zoals bijvoorbeeld een whiplash, waardoor zij vervolgens letselschade ondervinden.

Aantal verkeersongevallen neemt toe bij laaghangende zon

De woordvoerder van de ANWB bevestigt dat er bij een laaghangende zon meer verkeersongevallen plaatsvinden dan op een gemiddelde andere dag. Onlangs gebeurden er nog onder andere ongelukken op de A15 bij Rotterdam, de A6 bij Lelystad en de A58 bij Tilburg, waarbij de laaghangende zon een rol speelde. Hierdoor ontstonden extra lange files tijdens de ochtendspits. Naast een bron voor files zijn verkeersongevallen bovendien een voorname bron van letselschade. Om ongevallen met letselschade te voorkomen is het daarom belangrijk dat verkeersdeelnemers bij laaghangende zon hun eigen veiligheid en de veiligheid van hun medeweggebruikers in acht nemen.

Voorkom letselschade in het verkeer bij laaghangende zon

Uiteraard hebben wij een aantal tips voor u om de kans op een verkeersongeval bij laaghangende zon zoveel mogelijk te verkleinen. Door een goede zonnebril te dragen kunt u voorkomen dat u verblind raakt door de weerspiegeling van de zon op andere auto’s of op bijvoorbeeld nat wegdek. Voor nog beter zicht kunt u er verder voor zorgen dat uw autoruiten zo schoon mogelijk zijn. Bij felle zon wordt namelijk vaak allerlei vervuiling op de ruit zichtbaar, die het zicht nog verder vermindert. Daarnaast doet u er verstandig aan om met dit weer uw verlichting te voeren. Op deze manier bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers, die immers ook last hebben van de laaghangende zon. Tot slot is het belangrijk dat u uw rijgedrag aanpast aan de omstandigheden. Bij laaghangende zon is het daarom extra belangrijk om bijvoorbeeld voldoende afstand te bewaren tot uw voorganger.

Letselschade Test helpt bij letselschade na verkeersongevallen

Letselschade Test is een onafhankelijk platform dat slachtoffers van letselschade in contact brengt met letselschadespecialisten. Bij ons zijn bijvoorbeeld letselschadespecialisten aangesloten die zich hebben gespecialiseerd in letselschade bij verkeersongevallen. Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval dat u niet zelf heeft veroorzaakt en waarbij u letselschade heeft opgelopen, dan kunnen zij u helpen bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Doordat onze specialisten op de hoogte zijn van alle actualiteiten op dit gebied zorgen zij er bovendien voor dat u nooit akkoord gaat met een te lage vergoeding. U kunt ons bereiken via het contactformulier op onze website of via telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief