toenemende ongelukken door gebrekking onderhoud van wegen

Kans op ongelukken groter door gebrek aan onderhoud van wegen

Geschreven op 10 augustus 2020

De bouwsector in Nederland waarschuwt dat de kans op ongelukken op straat steeds groter wordt. Dit komt grotendeels door het gebrek aan onderhoud van wegen en infrastructuur. Gemeenten en de overheid investeren, door gebrek aan geld, steeds minder geld in het onderhouden en vernieuwen van wegen, fietspaden en viaducten. Dit kan, als vanzelfsprekend, uitlopen op gevaarlijke situaties.

Uitstellen van onderhoud infrastructuur door gebrek aan geld

Al jaren bezuinigen gemeenten op het onderhoud van de infrastructuur. De voornaamste reden hiervoor is geldgebrek. Dit neemt met de coronacrisis alleen maar verder toe. Al 41 procent van de gemeenten hebben in een enquête aangegeven op dit moment door geldgebrek te gaan bezuinigen op het onderhouden van wegen. Het onderhouden van wegen zal in deze gemeenten daardoor nog verder uitgesteld worden.

Extra verkeersslachtoffers door gebrek aan onderhoud van wegen

Het uitstellen van het onderhoud kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Een onveilige kruising, losliggende tegels op het trottoir en slechte wegen kunnen al snel tot een ongeluk leiden. Jaarlijks vallen er nu al duizenden slachtoffers met (ernstige) letselschade als gevolg van slechte wegen. Dus wanneer het onderhoud nog verder wordt uitgesteld, zal dit alleen maar tot meer slachtoffers leiden. Als slachtoffer van een ongeluk dat is te herleiden aan slecht onderhoud van de infrastructuur, kan dit verhaald worden op de gemeente.

Letselschade claimen na ongeluk door gebrekkig onderhoud

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeluk dat te herleiden valt naar gebrekkig onderhoud van bijvoorbeeld een fietspad, trottoir of een onveilige wegsituatie die te herleiden valt naar slecht onderhoud en heeft u hierbij letselschade opgelopen? Dan kunt u een letselschadevergoeding claimen bij de gemeente en uw letselschade verhalen. Onze letselschadespecialisten kunnen u kosteloos bijstaan tijdens dit proces. U kunt uw zaak aan ons voorleggen en wij bekijken dan geheel vrijblijvend wat uw kans is op het ontvangen van een letselschadevergoeding. Wilt u meer weten? Doe dan nu onze Letselschade-test en ontvang direct een indicatie.

« Terug naar het nieuwsarchief