Letselschade Nieuws

Heftruck bedrijfsongeval

Geschreven op 27 januari 2017Heftruck bedrijfsongeval | Heftruckongeval

Ondernemersorganisatie EVO luidde onlangs de noodklok over de toename van heftruckopleidingen van een zeer slechte kwaliteit. De heftruckopleidingen in kwestie worden vaak gekozen vanwege de lage kosten die ermee gemoeid zijn. De veiligheid staat bij deze opleidingen niet hoog in het vaandel, waardoor er steeds meer chauffeurs met een slechte opleiding aan het werk zijn.

In Nederland gebeuren er ieder jaar zo’n 1.500 heftruckongevallen. Hierbij vallen ieder jaar gemiddeld zeven dodelijke slachtoffers. De heftruckopleidingen van slechte kwaliteit hebben hier een negatieve invloed op en dat zal in de komende periode steeds zwaarder gaan meewegen.

Goede heftruckopleiding zorgt voor verbeterde veiligheid

Belangenbehartiger van verladers EVO tracht met een oproep aan het UWV en uitzendbureau’s het tij te keren. Door de schrikbarende cijfers van het aantal heftruckongevallen in Nederland te tonen, trachten zij duidelijk te maken dat de goedkope oplossing in dit geval niet de juiste is. Immers staat veiligheid op de werkvloer bij veel bedrijven hoog in het vaandel.

Binnen de opleidingsbranche voor heftruckchauffeurs zijn er meer dan genoeg opleiders die wél aan een reeks van veiligheidscriteria voldoen. Door toekomstige chauffeurs hier hun opleiding te laten genieten, zal de veiligheid op de werkplek toenemen. Echter zijn er veel werkzoekenden die een dergelijke heftruckopleiding zelf moeten bekostigen. Hierbij wordt er vaak alleen gekeken naar de kosten en de duur van de opleiding. Hoe sneller en goedkoper, hoe beter het in hun ogen is. De kwaliteit van de opleiding is op dat moment vele malen minder belangrijk bij het zoeken van de juiste opleider.

Heftruckongeval oorzaken

Van alle heftruckongevallen ligt er bij tachtig procent een menselijke oorzaak aan ten grondslag. EVO is van mening dat dit percentage (en dus het totaalaantal ongevallen) verlaagd kan worden door chauffeurs een kwalitatief goed opleiding te laten volgen.

Er zijn mensen die twijfelen aan de intenties die EVO heeft, vanwege het feit dat zij marktleider zijn in de branche voor onder andere heftruckopleidingen. Wel laten de cijfers zien dat er wel degelijk winst te behalen valt bij het opleiden van het personeel.

Letselschade heftruckongeval

Heeft u ten gevolge van een heftruckongeval letelschade opgelopen? Bij een bedrijfsongeval is vrijwel altijd de werkgever aansprakelijk. Dit betekent dat er een grote kans bestaat dat u recht heeft op een volledige vergoeding van uw letselschade. U kunt uw zaak gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen. Ons advies én verdere juridische hulp is voor u altijd gratis. Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief