Letselschade Nieuws

Meer geweld bij autodiefstal

Geschreven op 26 juli 2012Geweld Autodiefstal | Letselschadevergoeding | Letselschade Test

Steeds vaker wordt er melding gemaakt van autodiefstallen waarbij geweld gebruikt wordt. Al enkele jaren loopt dit aantal steeds verder op. Het bemachtigen van de autosleutel, in plaats van het openbreken van het voertuig, is een effectieve manier om de beveiliging van auto’s te omzeilen. Naast inbraken om de autosleutel te bemachtigen is carjacking een steeds meer geziene handelswijze. Zo is in een publicatie te lezen van Secondant, het blad van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid waaraan het KLPD heeft meegewerkt.

Betere beveiliging de oorzaak

Anders dan bij een reguliere autodiefstal, wordt de autobezitter bij carjacking altijd fysiek bij het delict betrokken door de directe confrontatie met de autodief. Vaak gaat dit gepaard met geweld en heeft (zowel materiële als immateriële) letselschade tot gevolg. Met name de traumatische ervaring die slachtoffers hieraan overhouden leidt tot veel problemen.

Deze gewelddadige werkwijzen bij autodiefstal worden volgens de onderzoekers mogelijk in de hand gewerkt door het feit dat de auto’s steeds beter beveiligd worden. Dit maakt het voor autodieven moeilijker om in de auto te komen en is het relatief makkelijker zich direct op de eigenaar richten.

Bent u slachtoffer geworden van een gewelddadige overval? U kunt de dader aansprakelijk stellen voor het geleden materiële en immateriële letselschade. Treedt in contact met Letselschade Test voor persoonlijk advies (gratis en vrijblijvend).

« Terug naar het nieuwsarchief