“Gevaarlijke baan geen garantie voor hoger salaris” | Letselschade Test

“Gevaarlijke baan geen garantie voor hoger salaris”

Geschreven op 11 april 2018

Uit onderzoek van een vacatureplatform, blijkt dat in sectoren waar werknemers een hoog risico lopen op een bedrijfsongeval, over het algemeen geen hogere salarissen worden aangeboden dan in ‘veilige’ sectoren. Bij de totstandkoming van het onderzoek zijn statistieken van het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met betrekking tot bedrijfsongevallen in Nederland en geadverteerde salarissen in 250.000 vacatures gecombineerd.

Meeste kans op bedrijfsongeval bij fysiek zware arbeid

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de meeste bedrijfsongelukken plaatsvinden in sectoren waar fysieke werkzaamheden worden verricht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouwsector en industriesector. Het letsel dat hier wordt opgelopen wordt vaak veroorzaakt door uitglijden, vallen of struikelen. Voorbeelden van beroepen die hier een verhoogd risico op hebben zijn bijvoorbeeld constructeurs en dakdekkers. Deze beroepen hoeven echter niet op flink hogere salarissen te rekenen. Zo verdient een constructeur gemiddeld slechts € 1.351 per jaar meer dan het landelijk gemiddelde. Bij andere gevaarlijke beroepen zoals bij dakdekkers en lassers ligt het jaarsalaris zelfs onder het landelijk gemiddelde.

Onderhandelen over passend salaris

De onderzoekers raden mensen met een ‘gevaarlijk’ beroep aan om te onderhandelen over een salaris dat past bij het risicoprofiel van de baan. Een bedrijfsongeval gaat vaak gepaard met kostenposten als verlies van inkomsten en medische kosten. Wanneer een ongeluk op het werk eenmaal heeft plaatsgevonden, is het nog maar de vraag of het slachtoffer hier volledig voor gecompenseerd wordt. Door in het geval van letselschade na een ongeluk op het werk gebruik te maken van de gratis diensten van een belangenbehartiger, verzekerd u zich van de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Gratis hulp bij letselschade op het werk

Op onze website kunt u gemakkelijk berekenen of u recht heeft op een schadevergoeding na een ongeval op het werk en op wat voor bedrag u kunt rekenen. De letselschadespecialisten van Letselschade Test kunnen u vervolgens kosteloos bijstaan tijdens het gehele traject dat hoort bij het indienen van een letselschadeclaim. De kosten die wij maken worden namelijk vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij (meestal uw baas). Onze specialisten zorgen ervoor dat de geleden schade nauwkeurig berekend en onderbouwd wordt. Daarnaast kunnen zij ook met de betreffende verzekeraar voor u onderhandelen. Doordat wij geen verborgen afspraken met verzekeraars hebben, kunt u ervan op aan dat wij de hoogst mogelijke schadevergoeding uit het vuur slepen.

« Terug naar het nieuwsarchief