Letselschade Nieuws

Gehandicapt na medische fout

Geschreven op 14 november 2013Gehandicapt na medische fout | Medische misser | Letselschade Test

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben artsen een medische fout begaan bij een destijds driejarige meisje. Haar ouders brachten het jonge meisje in januari 2008 naar het ziekenhuis, omdat ze ernstige vormen van sufheid vertoonde. Pas negen uur later werd de diagnose hersenvliesontsteking gesteld en kreeg het kindje antibiotica toegediend. Voor de diagnose was het meisje al mindervalide, maar nu zal ze nu nooit meer kunnen lopen. Door de medische fout verloor ze een onderbeen en een aantal vingers.

Ziekenhuis aansprakelijk gesteld

De ouders van het nu achtjarige meisje beweren dat het lichaam van hun dochter bij binnenkomst in het ziekenhuis al kleine paarse vlekjes vertoonde. Dergelijke vlekjes passen bij het beeld van hersenvliesontsteking (meningitis). De ouders hebben nu, vijf jaar later, de destijds dienstdoende kinderartsen voor het Medisch Tuchtcollege gedaagd. Zij eisen een letselschadevergoeding en doen tevens aangifte bij justitie. Om hun zaak kracht bij te zetten, hebben de ouders een medisch specialist gevraagd om uitspraken te doen over zijn bevindingen aangaande de vermeende medische fouten. De medisch specialist heeft geconcludeerd dat het ziekenhuis inderdaad fouten heeft gemaakt.

Medische aansprakelijkheid

De artsen hebben meermaals hun medeleven betuigd aan de ouders en het meisje. Tevens hebben zij uitgelegd dat de negatieve gevolgen van hersenvliesontsteking helaas niet altijd kunnen worden voorkomen. De artsen ontkennen overigens stellig dat het meisje bij binnenkomst al paarse vlekjes heeft gehad. In het medisch dossier van het meisjes is ook niets terug te vinden over de constatering van paarse vlekjes. Ook verdedigen de artsen zich tegen de medisch specialist door te beweren dat de specialist in kwestie zijn oordeel enkel heeft gebaseerd op de informatie en data die door de ouders van het meisje is aangeleverd. Het Medisch Tuchtcollege zal over acht weken uitspraak doen.

Letselschade Test

Bent u slachtoffer van een medische fout? Ook al is het een behoorlijke tijd geleden dat u letselschade heeft opgelopen, u houdt recht op een letselschadevergoeding en smartengeld! Middels onze Online Letselschade Test bepaalt u nu snel een eenvoudig op u recht heeft op vergoeding van uw letsel. U kunt natuurlijk ook voor gratis advies ons online contactformulier invullen, of bellen met telefoonnummer 085-5006400 voor direct persoonlijk contact.

« Terug naar het nieuwsarchief