Letselschade Nieuws

Gebrekkig product: slagroomspuit Blokker

Geschreven op 14 september 2015Gebrekkig product: slagroomspuit Blokker | Letselschade Test

Blokker heeft een terugroepactie bekend gemaakt. Er kunnen zich problemen voordoen met slagroomspuiten van 0,5 liter die zijn verkocht van oktober 2010 tot april 2013. De slagroomspuit kan ontploffen en zo zorgen voor ernstige letselschade. Het gevaar wordt veroorzaakt door slijtage van onderdelen in de slagroomspuit.

Mensen die in het bezit zijn van dit gebrekkige product, kunnen de spuit terugbrengen naar een vestiging van Blokker. Zij ontvangen het aankoopbedrag terug of kunnen een nieuwere versie van de slagroomspuit krijgen.

Letselschade door gebrekkig product

De slagroomspuit van Blokker is een van de vele producten die onveilig blijken te zijn, nadat ze al verkocht zijn. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die er vaak worden gesteld, komt het nog te vaak voor dat mensen letsel oplopen door een gebrekkig product. Regelmatig krijgen wij vragen als ‘kan ik iemand aansprakelijk stellen?’ en ‘wat moet ik nu doen?’. In theorie is het eigenlijk heel simpel; de producent, fabrikant of leverancier is aansprakelijk indien het product niet voldoet aan de veiligheidseisen die u er redelijkerwijs van mag verwachten. Indien het product gevaren met zich meebrengt die voorkomen hadden kunnen worden door de producent, is er sprake van een gebrekkig product en kan letselschade die door dit product is veroorzaakt geclaimd worden in de vorm van een letselschadevergoeding.

Productaansprakelijkheid

In de praktijk ligt het vaak iets gecompliceerder. Vaak worden consumenten van het kastje naar de muur gestuurd wanneer zij letsel hebben opgelopen door een gebrekkig product. Er zijn maar weinig producenten die de productaansprakelijkheid zonder slag of stoot erkennen. De hulp van een letselschadespecialist of -advocaat geven u een stevige stok achter de deur. Zij helpen u om de producent aansprakelijk te stellen voor uw letselschade. Hierdoor komt er schot in de zaak en blijkt dat zij dan vaak opeens wel openstaan om te praten over een mogelijke schadevergoeding.

Producent aansprakelijk stellen

Wilt u gratis hulp ontvangen bij het aansprakelijk stellen van een producent, fabrikant of leverancier voor het letsel dat u opgelopen heeft door een gebrekkig product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor gratis letselschade advies. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 – 500 6400 of via ons online contactformulier.

« Terug naar het nieuwsarchief