Letselschade Nieuws

Friso met blijvend letsel naar huis

Geschreven op 15 juli 2013Friso met blijvend letsel naar huis | Letselschade Test

De RVD (Rijksvoorlichtingsdienst) meldt dat prins Friso afgelopen dinsdag, vanuit het Wellington Ziekenhuis in Londen, is overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. De prins zal daar met zijn gezin gedurende de zomer verblijven.

De toestand waarin prins Friso verkeerd is nog onveranderd en wordt omschreven als zorgwekkend. Er wordt gesproken over een zeer gering bewustzijn.

Omdat er geen noodzaak meer is om Friso in het ziekenhuis te houden, wordt gezocht naar een oplossing voor op lange termijn. Verscheidene opties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zullen door een team van medisch deskundigen worden onderzocht. Het koningshuis spreekt in een officiële verklaring haar dank uit voor de uitstekende zorg die prins Friso heeft ontvangen in het Wellington Ziekenhuis.

Prinses Mabel hoopt dat de privacy van het gezin wordt gerespecteerd nu ze weer in Nederland verblijven; net zoals dat de afgelopen periode is gebeurd. Dit heeft ze via de RVD laten weten.

Blijvend letsel

Op 17 februari 2012 werd prins Friso tijdens een wintersport in Lech, waar de Oranjes al tientallen jaren hun wintersport genieten, bedolven onder een lawine. Het duurde circa 20 minuten voordat de prins werd gevonden. Een hartstilstand was het gevolg. Doordat de prins gedurende ongeveer 50 minuten moest worden gereanimeerd, werd gevreesd voor blijvend letsel. Immers, in die periode was zijn lichaamstemperatuur gedaald naar slechts 32 graden.

De MRI-scan van 23 februari 2012 toonde waar veel mensen al bang voor waren: tekenen van ernstige hersenbeschadiging waren zichtbaar. Deze vorm van blijvend letsel werd later ook bevestigd door de behandelend arts. Gevreesd werd dat de prins in een vegetatieve toestand zou geraken. Gelukkig is dat niet gebeurd en verkeerd de prins momenteel in een staat van gering bewustzijn. Mensen met dit type blijvend letsel zijn zich bewust van zichzelf en hun omgeving, maar voor de rest is het bewustzijn zeer beperkt.

Wanneer u iemand kent die dit type letsel heeft overgehouden door toedoen van een ander persoon is het goed mogelijk dat uw bekende hiervoor recht heeft op een letselschadevergoeding. U kunt gratis en geheel vrijblijvend contact opnemen met Letselschade Test middels het contactformulier of door te bellen met 085 – 5006400.

« Terug naar het nieuwsarchief