Door verval thuiswerkadvies meer ongelukken | Letselschade-Test

Door verval thuiswerkadvies meer ongelukken

Geschreven op 19 april 2022

Door het verval van het thuiswerkadvies in maart jl., dat was ingesteld vanwege het coronavirus, zijn er meer files op de weg en dus meer ongelukken. Het aantal files en het aantal kilometers aan files zijn de afgelopen maanden explosief gestegen. Mensen gaan namelijk weer meer naar kantoor en pakken voor deze rit dan ook vaak de auto. Hierdoor ontstaan er sneller opstoppingen en is de kans op ongelukken met letselschade tot gevolg groter.

Toename file leidt tot meer ongelukken

Doordat er een toename aan files is, is er meer kans op ongelukken tussen weggebruikers. Op een rustige weg hebben andere weggebruikers namelijk meer kans om op een verkeersfout te reageren. Op een drukkere weg is hier vaak (te) weinig tijd voor, waardoor het sneller kan resulteren in een auto-ongeluk. Een tweede reden waarom files tot meer ongelukken leiden, is omdat bestuurders zich sneller vervelen als ze niet door kunnen rijden. Hierdoor verslapt de concentratie op de weg en is de kans op ongelukken groter omdat zij dan te laat reageren.

Veel voorkomende ongelukken bij files

De kop-staartbotsing en de kettingbotsing zijn de meest voorkomende botsingen die in files plaatsvinden. Een kop-staartbotsing is wanneer een bestuurder achterop een andere bestuurder botst. Wanneer er drie of meer auto’s betrokken zijn bij een ongeluk vergelijkbaar met een kop-staartbotsing, noemen we dat een kettingbotsing. De persoon die achterop een andere auto rijdt is zo goed als altijd schuldig. Dit omdat dit vaak een teken van onoplettendheid is. Aangezien het alsmaar drukker blijft worden op de wegen, raden wij u aan uiteraard te allen tijde aan goed op de weg te letten. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Betrokken bij een verkeersongeval

Bent u toch betrokken geraakt bij een file-gerelateerd-ongeluk, zoals een kop-staartbotsing of kettingbotsing en heeft u hierbij letselschade opgelopen? Dan is het verstandig om een schadeclaim in te dienen, zodat u financieel gecompenseerd kunt worden. Met behulp van onze letselschade test kunt u zelf nagaan of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Bij vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen middels onze contactgegevens.

« Terug naar het nieuwsarchief