Letselschade Nieuws

Daling verkeersdoden niet doorgezet in 2014

Geschreven op 30 april 2015Daling verkeersdoden niet doorgezet in 2014 | Letselschade Test

Daalde het aantal dodelijke verkeersslachtoffers dat jaarlijks in Nederland valt in 2013 nog met 12 procent, is het aantal doden in het verkeer in 2014 gelijk gebleven. Het aantal doden dat jaarlijks in het verkeer valt is een indicator voor de veiligheid van Nederlandse verkeersdeelnemers. Sinds 2000 is het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer gehalveerd, waarmee Nederland een van de meest verkeersveilige landen ter wereld is. Toch blijven verkeersongevallen een belangrijke bron van letsel en bijbehorende letselschade.

Leeftijd belangrijke variabele bij verkeersongeval

In de laatste 15 jaar is vooral het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop onder bestuurders van personenauto’s sterk afgenomen. Dit komt omdat personenauto’s steeds veiliger zijn geworden en er bij de aanleg van (snel)wegen veel aandacht wordt besteed aan verkeersveiligheid. Een andere belangrijke variabele is de leeftijd van het slachtoffer. Waar er minder verkeersdoden vallen in de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar, nam het aantal dodelijke slachtoffers onder 65 tot 79 jarige verkeersdeelnemers juist toe. Van het aantal verkeersdoden op de fiets was zelfs 57% ouder dan 65 jaar.

Maatregelen nodig voor minder doden in het verkeer

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu zet in op het verbeteren van de verkeersveiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals ouderen en fietsers. Zo is met gemeenten afgesproken dat zij een lokale aanpak ontwikkelen om de veiligheid van fietsers in hun gemeente te waarborgen. Daarnaast belooft de minister extra aandacht voor veilige mobiliteit voor ouderen. Op deze manier hoopt zij het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in de toekomst weer te laten dalen.

Letselschade Test helpt slachtoffers van verkeersongevallen

Verkeersongevallen zorgen voor veel leed en veroorzaken daarbij ook vaak letselschade. Wanneer u door toedoen van derden betrokken raakt bij een verkeersongeval en hier letselschade door oploopt, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten die zijn aangesloten bij Letselschade Test kunnen u helpen met het verkrijgen van de letselschadevergoeding waar u recht op heeft. Zij kennen de regels en procedures als geen ander en hebben daarnaast ook oog voor de menselijke kant van uw verhaal. Benieuwd of u recht heeft op een vergoeding? Doe dan onze vrijblijvende Letselschade Test.

« Terug naar het nieuwsarchief