Letselschade Nieuws

Blunders terugroepactie

Geschreven op 17 oktober 2012Blunders terugroepactie | Letselschadespecialist | Letselschade Test

De terugroepactie van de besmette zalm, van voedingsmiddelenproducent Foppen uit Harderwijk, is bepaald niet vlekkeloos verlopen volgens adviesbureau Scienta Nova. Tussen de oorspronkelijke terugroepactie en de uitbreiding naar andere producten, waarin deze zelfde zalm was verwerkt, zaten maar liefst vijf dagen. Het betreft dan ook een ernstige fout die zomaar juridische consequenties kan krijgen voor Foppen gezien de mogelijkheid op het ontstaan van letselschade bij consumenten van dit procuct.

Ernstig letsel

De situatie wordt temeer pijnlijk duidelijk wanneer de situatie wordt afgezet tegen de wettelijke verplichtingen hieromtrent. Binnen vier uur zou iedere voedingsmiddelenproducent een traceerbaarheidslijst moeten kunnen overleggen. In deze lijst moet precies staan waar de producten naartoe zijn gegaan en wat de bijbehorende grondstofbronnen zijn. Het duurde nu vijf dagen voordat Foppen de traceerbaarheidslijst kon overleggen, wat resulteerde in duizenden zieken, gevallen van (ernstig) letsel en zelfs enkele doden.

Door verlies aan inkomen en ziekenhuiskosten heeft u al snel recht op een letselschadevergoeding wanneer u ziek bent geworden van het eten of drinken van een product. U kunt een letselschade claim indienen tegen de producent van het product. Laat u hierin assisteren door een letselschadespecialist als Letselschade Test. Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies!

« Terug naar het nieuwsarchief