Letselschade Nieuws

Basispakket en letselschade

Geschreven op 23 november 2012Basispakket zorg | Letselschade advies | Letselschade Test

Het is inmiddels bij iedereen bekend dat de basisverzekering voor ziektekosten in de komende jaren flink wordt uitgekleed. Zo wordt vanaf 2015 steeds meer hulp niet vergoed. Denk aan hulp bij psychische problemen, kosten voor de fysiotherapeut en de kosten voor een osteopaat. Dit, om zodanig een totale besparing op het basispakket te realiseren van ongeveer anderhalf miljard. Afgelopen zomer is er al een lijst met voorgenomen bezuinigingen doorgestuurd aan het Centraal Planbureau (CPB) om deze door te rekenen.

Geestelijk letsel minder vergoed

Uit de lijst is onder andere gebleken dat er in de toekomst geen vergoedingen meer zullen zijn voor de behandeling van depressies, angststoornissen en verslavingsproblemen. Al deze wijzigingen hebben natuurlijk ook directe consequenties voor letselschade slachtoffers. Zij moeten de door de zorgverzekeraar niet vergoede kosten namelijk eerst zelf betalen. Opvolgend dienen zij te proberen de letselschadevergoeding op de aansprakelijke partij te verhalen. Het risico dat letselschade slachtoffers geruime tijd moeten wachten voordat ze de voorgeschoten bedragen (deels) terug zien neemt hierdoor flink toe.

Bent u benieuwd wat deze wijzigingen voor gevolgen hebben voor uw letselschadevergoeding? Een letselschadespecialist als Letselschade Test kan u assisteren bij het verkrijgen van het letselschade bedrag waar u recht op heeft! Neem contact op met Letselschade Test via het contactformulier of neem telefonisch contact op met 085 – 500 6400.

« Terug naar het nieuwsarchief