Letselschade Nieuws

Alternatieve genezers schuldig

Geschreven op 19 juni 2013Alternatieve genezers schuldig | Letsel claim | Letselschade Test

Een tweetal alternatieve genezers, afkomstig uit Amsterdam en Heemstede, hebben voorwaardelijke celstraffen gekregen voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel bij een 52-jarige vrouw die leed aan borstkanker. De vrouw werd door de alternatieve genezers bang gemaakt voor een conventionele behandeling in het ziekenhuis. Doordat de vrouw in kwestie zich niet heeft laten behandelen tegen de borstkanker, ontstonden in 2011 uitzaaiingen die de vrouw uiteindelijk fataal zijn geworden. Bij een behandeling in het ziekenhuis hadden er geen uitzaaiingen geweest.

Letselschade zonder opzet

De alternatieve genezers kregen straffen die lager waren dan door de aanklager werd geëist. Dit, omdat is vastgesteld dat de behandelaars niet met opzet het zware lichamelijke letsel hebben toegebracht bij de vrouw. Voorlopig is nog niets bekend over de letselschadevergoeding en smartengeld claims die de nabestaanden van het slachtoffer eisen.

Bent u zelf slachtoffer van alternatieve genezers? Of kent u iemand die letselschade heeft opgelopen van alternatieve geneeswijzen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op met één van de experts van Letselschade Test.

« Terug naar het nieuwsarchief