Letselschade Nieuws

Afhandeling letselschade kettingbotsing

Geschreven op 29 juni 2015Afhandeling letselschade kettingbotsing | Letselschade Test

Bij een regulier verkeersongeval (met letselschade) is het soms al lastig te bepalen wie er aansprakelijk is. Wanneer er echter sprake is van een kettingbotsing, is de aansprakelijkheid nog veel moeilijker te bepalen. Mocht u hierbij letselschade hebben opgelopen, dan is het verstandig om zo spoedig mogelijk de hulp van een letselschadespecialist in te schakelen. Het bepalen van de schuldvraag van een kettingbotsing kan namelijk een zeer lang en moeizaam traject worden. Dit wordt veroorzaakt door enerzijds de compliciteit van een kettingbotsing en anderzijds de traag opererende verzekeraar(s) van de aansprakelijke partij(en). Daarnaast dient ook nog aangetoond te worden dat uw letsel het gevolg is van de kettingbotsing.

Onderbouwen van uw letselschade

In nog grotere mate dan bij reguliere verkeersongevallen, is een whiplash verreweg het meest voorkomende letsel bij een kettingbotsing. Dit, vanwege het feit dat veel kettingbotsingen kop-staart botsingen zijn. Een whiplash is serieus letsel en zorgt er in veel gevallen voor dat het slachtoffer (al dan niet tijdelijk en/of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Een whiplash schadevergoeding claimen is een zeer lastig traject waarbij de verzekeraar niet zomaar zal accepteren dat uw letsel het gevolg is van het ongeval.

Het aantonen van het causaal verband (verband tussen het ongeval en uw letsel) is net als de aansprakelijkheid een traject waarbij de verzekeraar niet zal meewerken en de afwikkeling zal vertragen. Een letselschadespecialist kan u hierbij bijstaan door bijvoorbeeld een voorschot op uw schadevergoeding te eisen. Hierdoor komt u niet in financiële nood en gaat u niet noodgedwongen akkoord met een veel te laag letselschade bedrag.

Bijzondere afwikkeling letselschade kettingbotsing A58

De kettingbotsing met 150 auto’s op de A58 heeft laten zien dat het ook anders kan. De schade aan voertuigen en letselschade van de inzittenden zal worden vergoed via de eigen verzekeraar. Dit, omdat er onmogelijk kan worden aangetoond wie er voor wat aansprakelijk is. De verzekeraars kwamen dit gezamenlijk overeen. Hiermee is een zeer complexe kettingbotsing op een uiterst snelle en vriendelijke manier afgehandeld voor de slachtoffers.

Hulp bij schade na kettingbotsing

Indien u betrokken bent geraakt bij een kettingbotsing en daarbij letselschade heeft opgelopen, adviseren wij u om zich te laten bijstaan door een letselschadespecialist. Dit heeft voor u vele voordelen en het kost u niets! De kosten die de bij Letselschade Test aangesloten specialisten maken, worden namelijk door de aansprakelijke partij vergoed. En, wanneer dit niet lukt, nemen zij de kosten zelf op zich. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.

« Terug naar het nieuwsarchief