Letselschade Nieuws

1.500 bedrijfsongevallen met letsel in magazijn

Geschreven op 25 oktober 20161.500 bedrijfsongevallen met letsel in magazijn | Letselschade Test

Per jaar vinden er ongeveer 1.500 bedrijfsongevallen met letsel plaats in Nederlandse magazijnen. De meeste ongevallen in magazijnen worden veroorzaakt door het gebruik van een heftruck, waarbij de bestuurder de veiligheidsregels niet naleeft.

Bij de 1.500 ongevallen in magazijnen zijn gemiddeld zeven doden per jaar te betreuren. Reden genoeg voor de sector om een gedragscode op te stellen die de veiligheid moet waarborgen. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan het bewuster omgaan met de risico’s die aanwezig zijn in een magazijn en hoe je deze tot een minimum kan beperken.

7 doden per jaar is te veel

Op 13 september jl. is de gedragscode gepresenteerd die ervoor moet zorgen dat er minder bedrijfsongevallen in magazijnen plaatsvinden. Door veiliger en bewuster te werken is het mogelijk om het gemiddelde van 7 doden per jaar te verlagen tot geen of enkele doden per jaar. In de gedragscode zijn tips opgenomen om risicoplekken in het magazijn te achterhalen en aan te pakken. Tevens worden er tips gegeven voor het opstellen van een lichtplan en het gebruik van spiegels.

Bedrijfsongeval magazijn voorkomen

De belangrijkste oorzaken van magazijnongevallen zijn het meerijden op de heftruck en het aanrijden van een collega met de heftruck. Door het strenger naleven van de veiligheidsregels kunnen veel van deze ongevallen worden voorkomen. Tevens is gebleken dat het risico op een bedrijfsongeval in een magazijn groter is bij bedrijven waar het al lange tijd goed gaat zonder ongevallen. Het lijkt erop dat er op een gegeven moment een bepaalde nonchalance in de organisatie sluipt.

Letselschade bedrijfsongeval claimen

Bij een bedrijfsongeval in een magazijn is in veel gevallen de werkgever aansprakelijk voor het opgelopen letsel. Wanneer u door het ongeval kosten maakt, inkomensverlies lijdt of het uw leven op een andere manier negatief beïnvloedt, dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Leg uw zaak vrijblijvend aan onze specialisten voor en ontvang gratis advies. Ook onze verdere juridische hulp is voor u altijd kosteloos. Neem dus vandaag nog contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 500 6400 (tijdens kantooruren) of vul ons online contactformulier in.

« Terug naar het nieuwsarchief